Politica 8 Iulie 2012 13:13
Presedintele Traian Basescu l-a numit pe prim-ministrul Victor Ponta un mincinos, in cadrul declaratiilor facute la Cotroceni la cateva ore dupa suspendarea sa din functie de catre Parlament.
“Acest om (premierul Victor Ponta, n.r.) minte cu o senitatate incredibila. In seara aceasta (vineri, n.r.) explica cum s-a aflat el la Bruxelles pe data de 28 si, constatand ca nu a venit Presedintele, mi-a cerut un mandat, dupa ce incepuse Consiliul. Vreau sa va spun ca eu nu am plecat dintr-un singur motiv: din ordinul primului-ministru Victor Ponta, Ministerul de Externe a refuzat sa transmita nominalizarea Presedintelui si a delegatiei sale pentru Consiliul European. Deci, practic, eu nu eram recunoscut de Guvernul Romaniei ca fiind cel care putea reprezenta tara. Nu aveam cum sa ajung acolo sa generam o poveste urata pentru Romania. Si asa au fost destule semnale in presa legate de aceasta disputa”, a declarat Traian Basescu.

El a mai afirmat ca Ponta nu va putea sa fie un politician, “pentru ca are impresia ca in politica se poate minti cu seninatate, stiind bine ca minti”.


“Poti sa vorbesti prostii cand nu stii si ai informatie proasta. Dar cand stii perfect ce ai facut, ca ai blocat accesul Presedintelui la exercitarea unui atribut constitutional si acum vii si spui ca noroc ca eram pe trotuar pe acolo si, afland ca nu a venit delegatia, am zis sa salvez Romania. Bun, asta este, uitati-va de zece ori cand primiti informatii de la Victor Ponta. Intre timp poate va spune si cum a fost master la Catania, la asta ma refeream eu cu Dottore”, si-a incheiat presedintele discursul de vineri seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.