Politica 8 Iulie 2012 10:44
Victor Ponta a facut de la ora 10:30 declaratii in legatura cu pozitia Guvernului fata de criza politica prin care trece tara.

Victor Ponta a transmis din partea Guvernului un mesaj de "stabilitate si seriozitate". Premierul si-a inceput discursul facand referire la ingrijorarile partenerilor europeni cu privire la situatia de conflict politic constitutional din tara.

"Ingrijorarile acestora sunt perfect legitime si este datoria Guvernului de a a actiona in vederea asigurarii faptului ca Romania este si va ramane un stat de drept, ca va respecta toate standardele internationale si toate obligatiile sale. Dincolo de acest conflict, Romania va ramane o tara stabila, o tara in care statul de drept, constitutia si standardele internationale vor fi respectate", a declarat premierul.

Cerere oficiala pentru Barroso: INFRINGEMENT impotriva Romaniei

De asemenea, prim-ministrul a oferit asigurari ca Executivul va actiona pe perioada derularii acestui conflict si in viitor in directia respectarii tuturor acordurilor la care Romania ia parte, precum acordurile cu FMI sau Uniunea Europeana.

"Indiferent de decizia de astazi a Parlamentului, Guvernul Romaniei va asigura in perioada urmatoare stabilitatea totala si absoluta atat a Curtii Constitutionale a Romaniei, cat si a instantelor judecatoresti, a Parchetului General, a Directiei Nationale Anti-Coruptie si a tuturor celorlalte institutii care nu tebuie in niciun fel sa fie implicate intr-o batalie politica constitutionala", a precizat Ponta.

Acesta a garantat ca Executivul nu va initia niciun fel de schimbari de persoane, nu va sprijini si nu va initia niciun fel masuri care sa afecteze independenta unei instante judecatoresti. Batalia politica nu va afecta sistemul judiciar sau celelalte institutii ale statului, a promis Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.