Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat ca in cele din urma a trimis presedintelui Traian Basescu, la cererea expresa a acestuia, hartiile cu propunerile de ambasadori pentru Italia si Qatar, respinsi de comisiile parlamentare, seful diplomatiei adaugand ca "nu e bine" sa fie numiti acestia.

Seful diplomatiei a aratat, intr-o declaratie pentru MEDIAFAX, ca el a solicitat presedintelui Traian Basescu sa accepte alte nominalizari de ambasadori pentru Italia si Qatar in urma avizului negativ dat de comisiile de politica externa ale Parlamentului pentru Dana Manuela Constantinescu si, respectiv, Valeriu Nistor, insa seful statului a dorit "neaparat" ca MAE sa urmeze procedura in vederea trimiterii la post a celor doi.

"In aceasta situatie, propunerea mea a fost sa venim cu alti candidati, considerand ca un ambasador este bine sa aiba si sustinerea Parlamentului tarii noastre. Ei bine, in situatia data, Presedintia doreste sa ii numeasca neaparat pe aceia ca ambasadori. O spun foarte responsabil, nu este bine, este bine sa avem o cooperare in numirile de ambasadori pentru a evita situatii in care cineva e numit ambasador fara a avea sustinerea celorlalte institutii ale statului roman", a spus Marga.

Ponta: Basescu ma lasa fara ministrul de Externe

El a subliniat ca propunerile pentru cei doi ambasadori respinsi de comisiile parlamentare au fost facute de fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu. Potrivit lui Marga, Presedintia ar fi dorit ca el sa puna semnatura sa, ca ministru de Externe, pe hartiile oficiale privind nominalizarile Danei Constantinescu si a lui Valeriu Nistor.

"Presedintia a cerut, sigur avem acte in acest sens, ca aceia sa fie numiti cu semnatura actualului ministru de Externe si aici este problema. Este peste mana sa semnezi o astfel de treaba. Pana la urma a trebuit sa o fac, dar am precizat ca nu este bine sa se faca asa. Hartiile s-au dat cu aceasta mentiune, ca nu este bine, scrie acolo, este o adresa explicita", a explicat Marga.

Intrebat in legatura cu faptul ca ar fi fost anuntat ca va fi suspendat in caz ca nu inainteaza propunerile pentru ambasadori, Marga a refuzat sa confirme, insa a aratat ca este adevarata relatarea lui Victor Ponta. "Nu vreau sa mai intru in detalii, va dati seama ca trebuie si noi sa respectam institutiile cu care lucram (…) Relatarea premierului este adevarata", a mai spus el.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.