Presedintele Traian Basescu a facut un apel la politicienilor majoritatii parlamentare sa opreasca actiunile impotriva institutiilor statului roman.

“Cer premierul Victor Ponta, co-presedintilor USL, Crin Antonescu si Daniel Constantin, presedintelui UNPR, Gabriel Oprea si presedintelui UDMR, Kelemn Hunor, sa inceteze imediat ei si partidele lor actiunile impotriva institutiilor statului roman. Prin actiunile Guvernului si ale majoritatii parlamentare se incalca grav valorile fundamentale ale Uniunii Europene”, a declarat Traian Basescu ca reactie a demersurilor realizate marti de catre membrii coalitiei de guvernare.

Suspendarea presedintelui este doar o etapa intermediara, problema acestor domni si a partidelor lor este punea sub control a justitie. Tinta finala a actiunilor majoritatilor parlamentare conduse de cei mentionati este punerea sub control a justitiei”, a subliniat Traian Basescu intr-o conferinta de presa la Cotroceni.

Presedintele i-a avertizat pe politicienii din majoritatea parlamentara ca incalcarea grava a legilor tarii, a Constitutiei si a regulamentelor Parlamentului a pus statul roman si pe cei 22 de milioane de romani “intr-o situatie extrem de dificila, similara cu cea generata de Mineriada din 1990".

“Efectele politice din ultimele saptamani ale Guvernului si ale premierului si a majoritatii parlamentare vor avea un efect puternic asupra economiei tarii. Fac apel la responsabilitate”, a mai spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.