Politica 3 Iulie 2012 13:11
Sefii USL au stabilit un plan complex pentru a-l suspenda pe presedintele Traian Basescu.

Potrivit unor surse politice convergente citate de HotNews.ro, exista cativa pasi ce vor fi pusi rapid in aplicare:

1. Inlocuirea Avocatului Poporului, deoarece acesta are puterea constitutionala de a ataca la Curtea Constitutionala ordonantele de urgenta ale Guvernului. Acest pas a fost deja demarat.

2. Modificarea Legii Curtii Constitutionale astfel incat Curtea sa nu mai aiba aviz obligatoriu pe hotararile Parlamentului, ci doar aviz consultativ.

3. Cei doi judecatori ai CCR acuzati de incompatibilitate de ministrul Justitiei vor fi inlocuiti, ceea ce va duce la o Curte Constitutionala “fidelizata”. [Citeste si Judecatorii Curtii Constitutionale, urmatoarele "tinte" pentru USL]

4. Schimbarea sefilor Senatului si a Camerei Deputatilor. Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului cu Crin Antonescu.

5. In cazul suspendarii lui Traian Basescu, Crin Antonescu va deveni presedinte interimar pana la referendumul de demitere a presedintelui.

6. Legea votului uninominal pur va fi refacuta si ar putea trece usor de o Curte Constitutionala reorganizata, potrivit HotNews.ro.

7. Dupa reorganizarea CCR, schimbarea sefilor Camerelor Parlamentului si a Avocatului Poporului, USL va demara procedura parlamentara de suspendare a lui Traian Basescu. Intre timp, vor putea modificarea si Legea Referendumului pentru demiterea mai usoara a presedintelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.