Presedintele Basescu a tinut o conferinta de presa speciala pentru a infirma declaratiile ca in CV-ul sau s-ar afla un master pentru care a plagiat.

Presedintele a reactionat astfel fata de declaratiile lui Liviu Pop. Ministrul interimar al Educatiei a declarat, in fata sediului ANI, ca daca tot sunt verificate CV-urile politicienilor, poate si masterul dat in Norvegia de presedintele Traian Basescu ar trebui verificat, dand de inteles ca si seful statului ar fi plagiat, relateaza gandul.info.

In cadrul declaratiilor sale, Traian Basescu a trasat cursul carierei sale de comandant de nave, in cadrul caruia a comandat inclusiv petrolierul Biruinta, cel mai mare construit vreodata in Romania, cu o lungime de 306 metri.

"Eu nu m-am apucat de politica inainte sa fiu un excelent profesionist. Cine s-a uitat la finala de fotbal de aseara, Spania-Italia, trebuie sa constate ca acel teren avea 100 de metri lungime, iar nava mea avea 306 metri lungime. Astfel de nave nu se dau nici masteranzilor nici doctorilor. Astfel de nave se dau comandantilor de nave", a declarat Basescu.

Presedintele i-a sfatuit pe politicienii care "umbla cu titluri false" sa se lase de politica.

"Eu nu am nevoie nici de masterate false, nici de doctorate false, pentru a avea sentimentul ca profesional sunt un om implinit. Nu stiu care poate fi echivalentul in doctorate la a comanda o nava cu o lungime de 306 metri si latime de 48 de metri. Nu stiu care este echivalentul in doctorate si nu vreau sa-l fac. ii invit pe cei care nu au reusit in profesie si isi impodovesc cariera politica cu tot felul de titluri furate sa renunte la politica", a precizat Traian Basescu.

Basescu a refuzat spre finalul conferintei sa comenteze scandalul plagiatului in care este implicat premierul Ponta.

Citeste si: Consiliul de Atestare: Ponta a PLAGIAT

Ponta: Propun sa demisionez si eu, si Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.