Fostul secretar de stat, acuzat de abuz in serviciu contra interesului public, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare de Judecatoria Buzau.

"Condamnam inculpatul Marko Attila-Gabor la o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, savarsita in dauna partii vatamate municipiul Sfantul Gheorghe, in 14 mai 2002", potrivit MEDIAFAX.

In acest dosar mai au calitate de inculpati Tamas Marosan si Silviu Clim. Marosan a fost, de asemenea, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, in timp ce Clim a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru aceeasi acuzatie, instanta stabilind in cazul acestuia un termen de incercare de cinci ani. Pe perioada termenului de incercare, Clim trebuie sa respecte o serie de interdictii si obligatii stabilite de instanta, intre acestea sa nu poarte arme sau sa nu savarseasca noi infractiuni.

Totodata, Judecatoria Buzau a dispus confiscarea speciala de la Eparhia Reformata din Ardeal a sumei de 1.137.856 de lei.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile de la pronuntarea sentintei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.