Presedintele Grupului Partidului Popular European (PEE), Joseph Daul, este de parere ca premierul Victor Ponta trebuie sa demisioneze daca acuzatiile de plagiat se dovedesc a fi fondate.

“Conform standardelor europene si cu o jurisprudenta deja limpede stabilita, prim-ministrul roman nu poate sa conduca un guvern al unui stat din Uniunea Europeana daca a comis intr-adevar o frauda cand a obtinut titlul universitar pe care il detine. In multe state europene acest principiu s-a aplicat cu succes in trecutul apropiat. Trebuie sa se faca lumina cat mai curand in aceasta problema, deoarece nu este in joc doar credibilitatea unui stat membru, ci si cea a intregii Uniunii”, afirma Daul, potrivit realitatea.net.

De asemenea, el considera ca Romania va pierde credibilitate pe scena europeana daca premierul Victor Ponta insista sa ramana in functie in conditiile in care nu a respectat un cod de etica elementara.

Citeste si Ponta, cercetat de Universitatea Bucuresti pentru acuzatia de plagiat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.