Tribunalul Bucuresti a decis ca Adrian Nastase isi poate incepe pedeapsa de doi ani de inchisoare, chiar daca se afla in spital.

"Nu exista niciun impediment pentru punerea in executare a sentintei date de ICCJ. Judecatorul a decis continuarea punerii in executare a mandatului", potrivit unor declaratii ale magistratilor. Presedintele Tribunalul Bucuresti a declarat ca s-a dispus punerea in executare a mandatului de incarcarare.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 10 zile.

Decizia daca Adrian Nastase va fi transferat sau nu la spitalul Penitenciarului Rahova urmeaza sa fie luata de catre INML, care il va audiat maine pe fostul premier, fie la sediul Institutului, daca poate fi transportat, fie in salonul acestuia.

Politia Romana a cerut lamuriri instantei in legatura cu procedurile care trebuie urmate privind punerea in aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Nastase. Avocatii fostului premier au cerut amanarea judecarii solicitarii pe motiv ca Nastase ar trebui sa fie si el citat in acest proces, insa magistratii au respins cererea, potrivit rtv.net.

Medicii curanti ai lui Adrian Nastase sunt de acord cu transferul fostului premier la spitalul penitenciarului Rahova, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.