Avocatii lui Adrian Nastase au depus o contestatie in anulare in cazul pedepsei de doi ani cu inchisoare primite. Cererea va fi judecata pe 1 octombrie.

[UPDATE] Termenul de judecata a fost stabilit pentru 1 octombrie

Judecarea contestatiei in anulare privind condamnarea lui Adrian Nastase a fost stabilita de instanta suprema pentru 1 octombrie, insa avocatii fostului premier au declarat, pentru MEDIAFAX, ca vor depune marti o cerere de preschimbare a termenului.

Data a fost aleasa aleatoriu, prin programul de stabilire a termenelor al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Tot luni, Tribunalul Bucuresti a decis ca solicitarea de amanare a executarii pedepsei lui Adrian Nastase va fi judecata in 28 iunie, instanta admitand solicitarea avocatilor fostului premier de preschimbare a termenului stabilit initial pentru 5 iulie.

De asemenea, avocatii au cerut si suspendarea executarii pedepsei pe perioada judecarii contestatiei, scrie b365.ro.

“Am depus o contestatie in anulare care pune in discutie anumite aspecte prevazute de Codul de procedura penala. Este o cale extraordinara de anulare a pedepsei. Am depus si o cerere pentru suspendarea executarii pedepsei pe perioada judecarii contestatiei”, a declarat avocatul Ion Cazacu.

Potrivit acestuia, fapta pentru care Adrian Nastase a primit doi ani de inchisoare s-a prescris pe 10 iunie 2012.

Medicii nu vor sa-l trimita pe Nastase la inchisoare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.