Europarlamentarul PDL Monica Macovei condamna gestul ministrului Internelor, Ioan Rus, de a-l suna pe Adrian Nastase pentru a negocia cu acesta modalitatea de a ajunge in penitenciar dupa sentinta in dosarul "Trofeul Calitatii".

Macovei: Am dubii ca diagnosticul lui Nastase este corect

Gestul ministrului Administratiei si Internelor, Ioan Rus, de a-l suna pe condamnatul Adrian Nastase si de a negocia cu acesta un regim preferential de a ajunge la inchisoare este inacceptabil. Si asa ramane, chiar daca ministrul ar promite public ca va telefona tuturor condamnatilor la pedepse cu inchisoare de azi incolo ca sa-I intrebe cum vor sa fie dusi la penintenciar”, afirma Macovei intr-o postare pe blogul sau.

Nastase catre Ioan Rus, inainte de tentativa de sinucidere: Nu voi ajunge in arest!

De asemenea, ea a explicat ca declaratia ministrului potrivit careia Adrian Nastase este detinut, in timpul pe care si-l petrece la spital, si isi ispaseste padeaspa nu este conforma legii deoarece nu se supune restrictiilor pe care un detinut le are intr-un penitenciar.

“Toate vizitele (altele decat cele ale avocatului sau familiei) pe care le primeste detinutul Adrian Nastase fara aprobarea directorului locului de detinere sunt ilegale. Singura atitudine corecta este demisia ministrului Rus”, a mai declarat europarlamentarul PDL.

Citeste si Avocat: Cerem amanarea pedepsei in cazul lui Adrian Nastase


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.