Guvernul Romaniei a transmis o replica la comunicatul Administratiei Prezidentiale privind prerogativele constitutionale legat de solicitarea inaintata in cazul numirii lui Puiu Hasotti.

“Solicitarea facuta de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu reprezinta o verificare a modului in care domnul Hasotti corespunde functiei pentru ca este propus, ci o actiune menita a arunca dubii asupra celui desemnat. Aceasta este o forma de impiedicare a bunei functionari a Guvernului”, se arata in comunicatul guvernului.

Presedintia: Solicitarea lui Basescu legata de Hasotti, justificata de CC

Guvernul aminteste ca Hasotti a redactat o declaratie pe propria raspundere ca teza de doctorat a acestuia si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat, insa aceasta nu va fi inaintata Administratiei Prezidentiale, pentru ca solicitarea nu are temei legal.

“Presedintele Romaniei poate verifica tot ceea ce doreste legat de compatibilitatea domnului Hasotti cu functia de ministru, cu structurile pe care le controleaza, fara a initia actiuni preliminare, de tipul acestei solicitari, cu rol vadit de sabotaj. Totodata, pe aceasta cale, Guvernul Romaniei solicita presedintelui sa puna capt campaniei furibunde de discreditare a Guvernului legitim al Romaniei”, se mai indica in comunicat.

Citeste si Antonescu: Daca Hasotti nu e investit, il SUSPENDAM pe Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.