Administratia prezidentiala precizeaza ca, potrivit deciziei 356 a Curtii Constitutionale din anul 2007, presedintele tarii "are indreptatirea de a verifica corespunderea" candidatului pentru functia de ministru, in cazul remanierii guvernamentale.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a dat publicitatii, vineri, precizari referitoare la declaratiile mai multor lideri ai USL facute in ultimele zile privind scrisoarea presedintelui Traian Basescu prin care i-a cerut premierului Victor Ponta sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura a lui Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii si Patrimoniului National, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat.

Guvern: Conditionarea numirii lui Hasotti la Cultura, un abuz

Oprea mentioneaza ca dreptul presedintelui de a verifica corespunderea candidatului cu functia de ministru are ca temei legal Decizia 356 din 2007 a Curtii Constitutionale a Romaniei, informeaza MEDIAFAX.

Antonescu: Daca Hasotti nu e investit, il SUSPENDAM pe Basescu

Administratia prezidentiala aminteste ca respectiva decizie prevede urmatoarele
: "Aceste audieri privesc corespunderea pentru functie a candidatilor propusi de primul-ministru privitor la pregatirea generala, pregatirea in specialitatea domeniului, experienta in materie, instruirea si aptitudinile pentru functia in domeniu, reputatia nestirbita si moralitatea, conditii necesare si indispensabile functiei de ministru. (...) Procedurile realizate de comisiile permanente parlamentare privind corespunderea candidatului pentru functia propusa, in cazurile alin. (1) si (3) trebuie avute in vedere de Presedintele Romaniei in cazul remanierii guvernamentale prevazuta de alin. (2) al aceluiasi Art. 85 si pe aceste temeiuri Presedintele Romaniei are indreptatirea de a verifica corespunderea candidatului pentru functia propusa, in raport de aceleasi conditionari-criterii mentionate anterior, si poate solicita motivat o alta propunere din partea primului-ministru".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.