Afla cum este perceputa intentia de sinucidere a lui Adrian Nastase de catre prietenul sau, Jean Pierre Raffarin, fost premier francez.

Este vorba despre o decizie personala ca urmare a unui act de justitie. Acest incident nu va afecta imaginea Romaniei in strainatate. In ultima vreme, am vazut in Europa o comunicare in exterior a actelor de coruptie, un lucru pozitiv de altfel”, scrie Wall-Street.ro intr-un interviu exclusiv cu Jean Pierre Raffarin.

Ce spune Raffarin despre omologul sau de la mijlocul deceniului trecut? “Adrian Nastase este un barbat inalt si puternic, asa mi-l amintesc. A fost mereu un francofil, un prieten al Frantei, o calitate rara si speciala pentru un politician roman. Am pastrat legatura cu el, ne-am vazut ultima oara la Paris in urma cu trei ani, cand l-am invitat in Senat.”

Relatia diplomatica dintre Adrian Nastase, 62 de ani, si Jean-Pierre Raffarin va ramane celebra in istoria moderna a legaturilor romano-franceze datorita vizitei premierului francez la Bucuresti din 2004, care a provocat o disputa intre Traian Basescu si reprezentantii PSD. Traian Basescu, pe atunci liderul PD, il acuza pe premierul francez ca ar fi venit la Bucuresti "pentru a-si lua tainul". Era vorba despre semnarea unui contract, in valoare de 480 de milioane de euro, cu grupul francez Vinci pentru construirea unui tronson de autostrada intre Comarnic si Brasov. Anterior, in mai 2003, Adrian Nastase a avut o vizita de lucru de doua zile in Franta, unde l-a cunoscut pe omologul sau francez de atunci, Jean-Pierre Raffarin.

Citeste mai multe declaratii ale lui Jean Pierre Raffarin privind situatia lui Adrian Nastase pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.