Radicalii maghiari se declara ferm impotriva proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationale. Lor li s-a alaturat si unul dintre fondatorii partidului ungar FIDESZ, ziaristul Bayer Zsolt.

UCM a inceput, la sfarsitul saptamanii trecute, campania oficiala de strangere a semnaturilor pentru inregistrarea sa ca partid politic. Presedintele formatiunii, Szasz Jeno, sustine ca, din pozitia de "minoritate a unei minoritati", este o misiune grea, dar nu imposibila. El spune ca adoptarea Legii statutului minoritatilor ar insemna "o greseala in viata comunitatii maghiare din Transilvania". "Din acest motiv, noi tinem pumnii ca sa nu aiba loc adoptarea sa", a spus Szasz, citat de corespondentul Mediafax. El a adaugat ca maghiarii din Transilvania nu au nevoie de legea minoritatilor nationale, ci de cea a autonomiei.

Unul dintre fondatorii FIDESZ, ziaristul Bayer Zsolt, a declarat ca situatia actuala a maghiarilor din Romania este fara speranta. "Conducatorii maghiari de aici sunt bolnavi psihic. Este clar ca acest proiect de lege nu va fi adoptat, din aceasta lege nu va iesi nimic. UDMR nu a reusit sa impuna nici macar proiectul initial, care nu a insemnat o rezolvare pentru problemele maghiarilor, si atunci la ce sa va asteptati de la Uniune? Traim cu totii intr-un spital de psihiatrie, iar daca va lasati, la un moment dat deveniti si voi unii dintre cei tratati", a spus Bayer, citat de Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.