Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca Initiativa de Centru-Dreapta, la care lucreaza impreuna cu fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, va fi lansata in cateva zile si va viza constructia unui proiect de tipul CDR din anii "90.

"Initiativa de Centru-Dreapta va fi anuntata in cateva zile si va viza constructia unei alternative, unei forme de opozitie la blocul socialist", a precizat Preda pentru MEDIAFAX.

Ungureanu: Este momentul regruparii fortelor de dreapta intr-o noua foarta politica

Intrebat daca sunt si alti democrat-liberali implicati in acest proiect, Cristian Preda a raspuns: "Exista mai multe persoane. Nu sunt in situatia de a le dezvalui nuumele. Eu am facut public acest angajament si cred ca si ei il vor face cat de curand". Europarlamentarul PDL a explicat ca miza proiectului "este, evident, una politica, nu de tip ONG".

Preda a mai spus ca, in perspectiva aplicarii sistemului majoritar intr-un tur la alegerile parlamentare din acest an, "este inevitabila constituirea unui bloc de dreapta", in care sa se angajeze partide politice, in primul rand PDL, precum si alte forte nereprezentate politic.

Cristian Preda a explicat insa ca este vorba despre realizarea unei constructii de tipul CDR, insa dupa modelul Conventiei Democrate din anii '90, nu din 2000, cand "PNTCD s-a ascuns sub o forma care nu a mai intrat in Parlament, fiind de fapt actul de deces al PNTCD, partid care nu mai exista decat pe hartie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.