Birourile Electorale Municipale au anuntat rezultatele oficiale finale dupa numararea tuturor voturilor. Afla care sunt noi primarii si sefii Consiliilor Judetene ale marilor orase.

Candidatul USL la Primaria Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a castigat alegerile cu 45,6 la suta din voturi, in timp ce actualul primar, Antonie Solomon, a obtinut 40,09 la suta din voturi.

Distributia mandatelor in Consiliul Local este urmatoarea: USL - 15 mandate, UNPR - sapte mandate, PDL - trei mandate si PP-DD - doua mandate.

Primaria Alba Iulia a fost castigata de candidatul PDL Mircea Gheorghe Hava, cu 49,61% din voturi, acesta fiind urmat de candidatul USL, Calin Potor, cu 36,32% din sufragii.

Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, a obtinut cel de-al cincilea mandat. In Consiliul Judetean Buzau, potrivit raportarilor preliminare, USL a obtinut aproape 30.000 din voturile exprimate, PDL circa 13.000, iar PPDD, aproape 3.900 de voturi, informeaza mediafax.ro.

Noul primar al municipiului Galati este liberalul Marius Stan, care a primit 48,7% din voturi. Sefia Consiliului Judetean va fi preluata de Nicolae Dobrovici-Bacalbasa (USL) cu 64,54% din voturi. USL va avea 19 consilieri locali, PP-DD - cinci consilieri, iar APP trei consilieri locali, potrivit mediafax.ro.

Actualul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan a castigat un nou mandat, obtinand 66,08% din voturi. La Consiliul Local al municipiului Oradea, USL are 18 consilieri, UDMR va avea 6 consilieri si trei consilieri de la PDL, scrie RomaniaLibera.ro.

Primaria Botosaniului a fost castigata de candidatul USL Ovidiu Portariuc, cu 47,27% din voturi. Conform hotnews.ro, in urma votului, USL a obtinut 13 din cele 23 de mandate de consilier local, Miscarea pentru Botosani opt, iar PP-DD doua.

Potrivit aceleasi surse, in municipiul Satu Mare primaria fost castigata de Dorel Cioca (USL). In urma distribuirii mandatelor, USL a obtinut 12 posturi de consilier local avand majoritate, UDMR a obtinut noua, iar PDL - doua.

Primarul Brasovului, George Scripcaru (PDL), a castigat cel de-al treilea mandat, obtinand 44,29% din voturi. In Consiliul Local, USL a obtinut 12 mandate, urmat de PDL, cu noua mandate, FDGR- doua mandate, PPDD - 2 mandate, cu si UDMR - 2 mandate.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

Emil Boc a castigat alegerile pentru primaria Cluj-Napoca, cu 40,03% din voturi, diferenta intre el si contracandidatul sau, Marius Nicoara (USL), find de doar 1.423 de voturi.

Primarul in functie al municipiului Bistrita, social-democratul Ovidiu Cretu a reusit sa castige al doilea mandat. In ceea ce priveste componenta viitorului Consiliu Local Bistrita, acesta va fi format din 10 consilieri USL, sase ai PDL, cate doi ai PP-DD si PER si unul al UDMR.

Actualul primar al Sibiului, Iohannis Klaus Werner, a castigat cu 77% alegerile locale ale municipiului. Sefia Consiliului Judetean Sibiu a fost obtinuta de Bottesch Martin.

Primaria Municipiului Timisoara a fost castigata de candidatul USL Nicolae Robu, cu 49,76% din voturi. In Consiliul Local Timisoara, USL va avea 15 mandate, PDL cinci mandate, UPT patru mandate, iar PP-DD trei mandate.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Candidatul Aliantei pentru Mures (PDL, UNPR si PER), primarul Dorin Florea, a obtinut un al patrulea mandat la Primaria Targu Mures, cu 50,07 la suta din voturi. In Consiliul Local Targu Mures, UDMR a obtinut cele mai multe mandate - 10, la fel ca in urma cu patru ani, Alianta pentru Mures - sapte mandate, iar USL - sase.

Informatiile vor fi actualizate pe masura ce sunt anuntate de catre Birourile Electorale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.