Liberalii din teritoriu se folosesc de toate armele pentru a obtine sefia filialelor locale

Conducerea filialei Braila a Aliantei PNL-PD a anuntat joi "suspendarea" sprijinului politic pentru primarul municipiului, Constantin Cibu (PNL), pe motiv ca acesta ar fi incalcat grav si in mod repetat protocolul de functionare al Aliantei. Cibu pierde astfel sansa de a obtine presedintia filialei locale a PNL, unde concura cu senatorul Dan Sabau. Anterior, o parte dintre sustinatorii lui Cibu fusesera exclusi din partid, dupa ce ambele parti se acuzasera de falsificarea arhivelor.

PNL se face frate cu PD

Sabau a fost avantajat si de adversitatea dintre Cibu si presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, a carui sotie este vicerpimar si se afla in relatii conflictuale cu primarul. Au mai fost doua cazuri in care unor lideri liberali li s-a retras sprijinul politic, si ambele erau legate de alegerile interne din partid. Prima victima a fost primarul Zlatnei, Silviu Ponoran. Dupa ce a fost impiedicat sa candideze la sefia PNL Alba, Teodor Atanasiu, cistigatorul, a facut el insusi propunerea de excludere. Cel de-al doilea sanctionat a fost prefectul de Vaslui, Paul Toderica, ramas fara prefectura dupa ce a fost implicat intr-un scandal legat de sechestrarea deputatului PNL Dan Marian, unul dintre candidatii la sefia filialei.

Instaurarea lui Stavarache

In schimb, la Bacau s-a facut ieri pace. Dupa ce alegerile din iulie, cistigate de Ioan Chiriac in detrimentul primarului Romeo Stavarache, au fost anulate de la Bucuresti, cele doua tabere au fost impaciuite cu functia de prefect, care va trece, cit de curind, de la aripa Stavarache la aripa Chiriac. Intelegerea s-a concretizat intr-o singura candidatura, cea a lui Romeo Stavarache, si in impartirea functiilor de conducere intre cele doua tabere. In weekend mai urmeaza alegeri in trei filiale in care atmosfera este tensionata: Maramures, Botosani si Vaslui.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.