Geoana, Nastase si Mitrea au avut ieri la Buzau o intilnire cu pesedistii din regiunea de dezvoltare 2 Sud-Est, regiunea cu cel mai mare numar de baroni locali pe judet. Pentru a-i invata cum sa obtina legal fonduri de la UE.

Vineri, 18 noiembrie, ora 11.00. Curtea complexului hotelier din Hales, o localitate situata in muntii Buzaului, s-a umplut de limuzine de la Bucuresti si din judetele limitrofe. Ion Vasile, fostul sef al judetului, acum doar liderul opozitiei buzoiene, a avut oaspeti de seama. Nu pe Omar Hayssam, pentru o partida de vinatoare, ci pe liderii nationali ai PSD, carora li s-au alaturat 150 de primari din cele sase judete care formeaza regiunea de dezvoltare 2 Sud-Est. Geoana, Nastase si Mitrea ii convocasera pentru a-i scoli in scrierea de proiecte europene. "Pina in 2007, toti primarii si consilierii PSD trebuie sa treaca printr-un program de pregatire pentru proiectul european. Acolo este sursa de progres, acolo sint resursele si este normal ca PSD sa aiba un program de pregatire specific", a explicat Geoana.

Baronii, absenti la apel

Dintre cei sase lideri de filiale PSD apartinind regiunii de dezvoltare 2 Sud-Est, la intilnirea cu Geoana au venit doar jumatate. Ion Vasile, seful PSD Buzau nu putea lipsi, deoarece era gazda intilnirii. Si au mai venit sefii de filiale din Tulcea si Braila.

De la intilnire au lipsit insa baronii cei mai cunoscuti. Mazare, de la Constanta, se afla "in concediu in Brazilia". Dan Nica, de la Galati, si-a facut si el drum in strainatate. Oprisan (foto), de la Vrancea, dat in consemn la frontiera de DNA (fosta PNA), nu a parasit judetul. Lipsa lui a fost explicata, de altfel, de Geoana: "Mi-a spus ca are o intilnire la Consiliul Judetean cu primarii din Vrancea pentru a discuta bugetul pe 2006. Este un motiv plauzibil, pe care l-am inteles".

"Oprisan e o victima"

PSD nu se desolidarizeaza de Oprisan, cercetat penal de DNA, a declarat Geoana, sugerind ca e vorba de un joc politic al actualei Puteri. "Apare o scumpire de tarife, mai dai un pesedist la televizor, mai apare un esec in discutia cu sindicatele... PSD este de vina. Daca cineva de la noi este demonstrat a fi vinovat de catre Justitie, atunci partidul ii va spune: ne pare foarte rau, iti duci singur crucea", a explicat Geoana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.