Autoritatile au emis mandate de arestare pentru trei candidati la alegerile locale din judetul Constanta, care au oferit ca mita electorala cate 400 lei catre sapte persoane, cu solicitarea de a fi votati, conform informarii transmis Guvernului de chestorul principal de politie Ioan-Nicolae Cabulea.

Chestorul de politie, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor, a precizat, la videoconferinta organizata sambata de Guvern cu autoritatile locale, ca doi candidati se afla deja in arest, iar pentru cel de-al treilea barbat a fost emis mandat de arestare preventiva in lipsa, acesta fiind dat in urmarire nationala.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, politistii Sectiei 2 Rurale Mihail Kogalniceanu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in perioada 31 mai - 02 iunie, mai multe persoane implicate in procesul electoral din comuna Mihail Kogalniceanu au oferit bani alegatorilor, cu scopul de a-i determina sa voteze in favoarea unui candidat la alegerile locale din 10 iunie.

In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca trei barbati, cu varste cuprinse intre 26 si 45 ani, au oferit intre 200 si 400 de lei unui numar de sapte persoane din comuna Mihail Kogalniceanu, in scop electoral, informeaza MEDIAFAX.

Citeste si Neregulile campaniei electorale pentru alegerile locale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.