Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, sustine ca nu vede “niciun impediment” in realizarea autonomiei in Transilvania.

"In Transilvania in primul rand ar trebui sa se lupte pentru autonomie si apoi sa vorbim de sprijin. Daca luam in vizor cateva tari - Suedia, Finlanda, Spania, eventual Belgia - in care exista diferite forme de autonomie trebuie sa admitem ca e o realitate, nu vad niciun impediment in realizarea acesteia - exista 1,5 milioane de maghiari in Transilvania", a spus Kover, potrivit realitatea.net.

El a adaugat ca in chestiunea autonomiei maghiarii din Serbia "au realizat cele mai multe lucruri" si tara nu s-a destramat din acest motiv.

Potrivit lui Kover, in campania electorala din Serbia din ultimele saptamani autonomia nu a reprezentat un subiect, alegatorii votand pe cei care le-au oferit o rezolvare pentru problemele economice si sociale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.