Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan sustine ca Guvernul Ponta trebuie sa faca, de urgenta, rectificarea bugetului pe anul 2012, intrucat acesta este in afara realitatii economice, fiind depasit in raport cu noua prognoza de PIB pe 2012 si noul curs de schimb al leului.

"Inainte de bugetul pe 2013, Guvernul Ponta are o misiune mult mai urgenta: sa faca rectificarea bugetului pe anul 2012, deoarece acesta este deja in afara realitatii economice din Romania, fiind total depasit in raport cu noua prognoza de Produs Intern Brut pe anul 2012 si noul curs de schimb al leului", precizeaza Stolojan, intr-o declaratie remisa MEDIAFAX.

Stolojan apreciaza ca, in ceea ce priveste bugetul pe anul 2013, nimic nu impiedica Guvernul Ponta sa elaboreze din timp proiectul bugetului si sa-l inainteze Parlamentului pentru dezbatere si adoptare, precum si sa elaboreze programul public de investitii, multianual.

Europarlamentarul PDL arata ca, in opinia sa, premierul Victor Ponta nu l-a consultat pe ministrul de Finante, Florin Georgescu, atunci cand a vorbit despre intentia sa de a avea un buget multianual.

"Recent, domnul Victor Ponta, incercand sa justifice alegerile anticipate in octombrie 2012, a adus ca argument si necesitatea adoptarii din timp a bugetului pe anul 2013 si intentia de a avea un buget multianual, cu obiective de investitii multianuale. Din nou, inainte de a vorbi, domnul Ponta nu-si consulta ministrul Finantelor si nici consilierii pe care pretinde ca ii are", considera Stolojan, care subliniaza ca Romania are deja un program de convergenta, multianual, care prevede evolutia principalilor indicatori macroeconomici si bugetari pe urmatorii trei ani.

Stolojan mentioneaza ca acest program a fost aprobat de Guvern si a fost transmis Comisiei Europene, de unde, saptamana trecuta, Guvernul a si primit recomandarile necesare pentru definitivarea proiectului de buget pe anul 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.