Presedintele Traian Basescu a promulgat modificarea si completarea Legii notarilor publici si a activitatii notariale.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat joi, 31 mai a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr.36/1995", a informat Administratia Prezidentiala.

Senatul adoptase, pe 10 aprilie, cu amendamente, modificarea Legii notarilor publici, care prevede ca, incepand din 2014, examenul pentru dobandirea calitatii de notar public stagiar se va desfasura exclusiv prin intermediul Institutului Notarial Roman, scrie MEDIAFAX.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege propus de Guvern prevede o reglementare mai riguroasa a competentei materiale si teritoriale, sistematizarea legislatiei in domeniu, prin delimitarea mai clara a actelor ce pot fi indeplinite de notarul public.

Proiectul prevede, printre altele, eliminarea conditiei cetateniei romane pentru accesul in profesie, atribuit, potrivit propunerii de reglemenatre, persoanelor care au cetatenie romana, cetatenia unui stat membru al Uniunii Europene, apartinand Spatiului Economic European ori sunt cetateni ai Confederatiei Elvetiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.