Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Iasi, ca Guvernul nu ii va apara pe cei aflati in functii de conducere si care comit acte de coruptie.

Ponta a spus, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca joi dupa-amiaza va avea la Ministerul Justitiei o intalnire pe tema Strategiei Nationale Anticoruptie, strategie preluata de la fosta guvernare.

"E vorba de o strategie preluata de la fostul guvern, pentru ca nu toate lucrurile facute de fosta guvernare sunt rele. Am determinarea si puterea politica de a lua imediat masuri impotriva celor din administratie acuzati de fapte de coruptie. Nu spun ca nu vor mai fi astfel de situatii, dar am puterea sa iau masuri imediat. Nu stau sa-i apar doar ca sunt de la USL", a spus Victor Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca este vorba despre o schimbare fundamentala pe lupta anticoruptie, adaugand ca persoanele care comit ilegalitati vor fi eliberate imediat din functie.

"Nu-i apar, ii eliberez din functie imediat si pun la dispozitia institutiilor abilitate toate actele necesare pentru a fi trasi la raspundere", a adaugat premierul.

Pana la sfarsitul acestui semestru, toate institutiile publice trebuie sa elaboreze propriile planuri sectoriale anticoruptie. De asemenea, acestea trebuie sa comunice Ministerului Justitiei situatia privind implementarea masurilor preventive si a indicatorilor de evaluare prevazuti in Strategia Nationala Anticoruptie 2012 - 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.