Liberalul Varujan Vosganian sustine, pe blog, ca Guvernul ar fi trebuit sa numere pana la zece inainte de a emite OUG prin care a retras bani de la primarii.

Vosganian scrie, pe blog, ca daca Guvernul ar fi numarat pana la zece inainte de a emite OUG 15/2012 , nu s-ar fi trezit in situatia de a debuta atat de timpuriu cu "palmaresul" actelor socotite drept neconstitutionale.

"Intai de toate, am promis ca nu mai dam ordonante de urgenta. In al doilea rand, cei care l-au sfatuit pe primul ministru ca se poate sa ia banii primariilor, pentru ca si cei dinaintea noastra au facut-o, l-au sfatuit gresit. Cei de dinainte, cand au luat banii, au facut-o dupa ce anul bugetar se incheiase, nu in timpul exercitiului bugetar. E drept ca puteau sa lase primariilor banii, nu aprob aceasta masura, mai ales ca banii aceia dati in 2008 aveau cam aceleasi destinatii, acoperirea datoriilor si investitiile. Dar, daca voiau – si, din pacate, au vrut-o – puteau lua banii necheltuiti pana la 31 decembrie 2008. Nu e cazul HG 255/2012 care nu avea nici un termen de decadere, deci era valabila pana la sfarsitul exercitiului bugetar curent", scrie Vosganian, pe blog, potrivit MEDIAFAX.

In replica, premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca vicepresedintele PNL Varujan Vosganian nu stie ce a decis CC referitor la OUG privind banii de catre primarii, ci a citit doar in ziare, presedintele PSD sfatuindu-l pe liberal sa se informeze de la sursa oficiala, pentru ca altfel face greseli.

"Cred ca domnia sa nu stie ce a decis Curtea, a citit doar in ziare. Curtea a decis ca acea Ordonanta este constitutionala si ca, intr-adevar, nu putem sa luam banii inapoi, banii deja cheltuiti, ceea ce am spus din prima zi. E bine sa te informezi de la sursa oficiala, ca altfel faci greseli", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.