Eduard Hellvig, ministrul Turismului, a declarat ca a avut o discutie informala cu ministrul Internelor pentru a-i cere ajutor in anchetarea modului in care au fost cheltuite fondurile in mandatul Elenei Udrea.

"Am cerut ajutor pentru Corpul de control, sa ne acorde asistenta in controalele care vor urma la anumite sectoare de activitate, lucrari derulate cu resurse financiare de la bugetul de stat. Cred ca avem nevoie de acest ajutor, competenta trebuie utilizata pentru a descoperi daca au fost folosite resurse financiare cu alte scopuri, sa stim ce preluam", a declarat Eduard Hellvig.

Ministrul a adaugat ca "nu e posibil ca pe 27 aprilie si 5 mai, care a fost zi de sambata, sa se faca plati si sa se semneze contracte de 100 de milioane de euro".

"De unde graba asta? Se temeau ca nu mai conduceau ministerul? De unde atata disponibilitate de a utiliza resursa bugetara cu frenezie inainte de alegeri?"
, s-a intrebat ministrul, intr-o conferinta de presa desfasurata la PNL Arad, scrie MEDIAFAX.

El a spus ca anumite proiecte au fost gasite cu probleme, precum o partie construita la Brasov, "in care s-au investit foarte multi bani, nu doi lei, si care se surpa", sau un strand la Marghita, pentru care "nu sunt cai de acces, drumuri, canal, iar decantarea apei la bazinul de inot se face intr-un bazin separat".

"Aceste lucruri trebuie stiute, cineva trebuie sa raspunda", a spus Eduard Hellvig.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.