Faptul ca politicienii au idei trasnite nu mai e de mult o noutate. in ultimii patru ani, actorii din sfera politica ne-au uimit de nenumarate ori cu actiunile lor. Unii dintre ei au incercat, insa, sa ni le si explice, intr-un mod original: pe site-urile partidelor si-au afisat motto-uri care sa impresioneze si sa convinga. Din pacate, unele mai mult socheaza curiosii care ajung sa le citeasca.

"Proaspatul" politician Gigi Becali s-a "transferat" din fotbal in politica cu fastul de rigoare. Partidul Noua Generatie, pastorit de Becali, a urmat toate rigorile impuse de necesitatile vietii politice: si-a facut sediu, organizatii, a incropit politica, si-a facut pagina de Internet, pana si "numele" sefului cel mare s-a schimbat, incat a devenit George Becali - politicianul, din Gigi Becali - patronul echipei Steaua. Pe site-ul www.png.ro, George Becali se prezinta protocolar, dar nu uita sa isi "aloce" si un motto care sa il defineasca:"Destinul nu e legat de noroc, este mai degraba legat de alegere. Nu este un lucru pe care trebuie sa il astepti, este mai degraba un lucru care trebuie realizat". Motto-ul lui Becali prefateaza CV-ul acestuia, asa incat romanul sa isi dea seama ca presedintele PNG trateaza cu mare seriozitate implicarea sa in politica. si, ca sa fie totul clar, administratorii site-ului PNG au pus pe frontispiciu o icoana a lui Iisus Hristos, care sustine sloganul partidului: "Cu Dumnezeu inainte!".

Nici tinerii social-democrati nu au uitat sa se prezinte cu un motto frumos scris, tot pe pagina de Internet. Plin de speranta si energie, motto-ul TSD suna asa: "Nu trebuie sa asteptam indiferenti zorile! Mai putem misca si noi pamantul spre ele!". Din pacate, nu au miscat pamantul suficient de repede, deoarece putini tesedisti vor prinde zorile de pe listele pentru alegerile parlamentare din toamna aceasta.

Dar cei mai prolifici in "intelepciune" pe pagina de net sunt crestin-democratii. PNT-CD nefiind in Parlament, au avut mai multa vreme sa caute prin carti pilde pe care sa le adopte, pe care le schimba frecvent pe pagina de Internet. Pe site-ul www.pntcd.ro, cum deschizi o pagina, apare cate un motto, de data aceasta cu autorul lui trecut in paranteza. Din Dumas, taranistii au ales sa puna pe site o zicala "economica": "Afaceri inseamna banii altora". De la Oscar Wilde au imprumutat "sloganul" cu "munca este refugiul oamenilor care n-au nimic mai bun de facut", iar de la Confucius un motto motivant pentru viata politica: "Cand stapanul indica Luna, idiotul ii priveste degetul". Cat priveste comunicarea si talkshow-urile, taranistii s-au inspirat din Talleyrand, aratand pe pagina lor de web ca "vorba i-a fost data omului pentru a-si ascunde gandirea".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.