Biroul Executiv al PSD Bucuresti l-a suspendat pe Dan Darabont (foto) din functiile pe care acesta le detinea in partid: vicepresedinte al organizatiei sectorului 6 si secretar al Departamentului de Administratie si Afaceri Interne al PSD. Darabont, fostul primar al sectorului 6, este in prezent cercetat de Comisia de Integritate a PSD de la nivel municipal, ca urmare a unor sesizari primite de la Comisia de etica, dar si de la membrii din organizatiile de tineret.

Presedintele comisiei de integritate a PSD Bucuresti, Doru Giugula, sustine ca Darabont a incalcat procedurile statutare in timpul alegerilor de la organizatiile de tineret si studenti. Giugula, citat de BBC, mai spune ca datorita situatiei create de Darabont s-a iscat o stare conflictuala la nivelul organizatiei municipale.

Darabont a fost citat, marti, la audieri in cadrul comisiei, dar nu s-a prezentat, fiind plecat din Bucuresti. El nu a fost insa invitat cu o seara inainte la sedinta extraordinara a Biroului Executiv Bucuresti, sedinta convocata in graba, conform unor surse, chiar de seful filialei Bucuresti, Dan Ioan Popescu. Pentru stabilirea faptelor de care se face vinovat Darabont, aproape 30 de membri de partid, printre care Ecaterina Andronescu si Victor Ponta urmeaza sa fie audiati de Comisia de integritate.

Potrivit unor surse din PSD Bucuresti, un cuvant greu de spus in excluderea lui Darabont l-ar fi constituit lipsa de activitate in cadrul filialei, el activand mai mult in Consiliul National al PSD, dar mai ales pe langa Mircea Geoana, presedintele PSD si rivalul lui Dan Ioan Popescu. Aceleasi surse sustin ca Darabont este acuzat si de lipsa din vistieria partidului a unei sume importante de bani, de ordinul catorva sute de milioane lei.

Dan Ioan Popescu nu este la prima lovitura de acest gen. Anul trecut, el l-a demis pe Geoana din functia de vicepresedinte al filialei, profitand de faptul ca acesta a pierdut alegerile pentru Primaria Bucurestilor. Ca si Darabont, Geoana nu a fost prezent la propria mazilire, el aflandu-se atunci in strainatate.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.