Vicepresedintele PDL a cerut, vineri, demisia premierului Victor Ponta , aratand ca demiterea sefului ISC este "insuficienta".

"Mesajul si actiunea lui Ponta este: «USL-isti furati, ca nu veti mai fi pedepsiti, Ponta are grija de voi!»", a precizat Monica Macovei intr-o conferinta de presa.

Macovei: Imi este teama ca guvernul Ponta duce Romania spre dictatura

Ea a spus ca, dupa evenimentele din ultimele saptamani si mai ales din ultimele zile, Victor Ponta "poate face un singur serviciu Romaniei - sa demisioneze".

"Victor Ponta a creat o schema cu premeditare pentru a scapa USL-istii de raspundere penala, incepand cu Adrian Nastase. Practic, Ponta restaureaza sistemul Nastase-Stanoiu. Demisia sefului ISC de catre Ponta este insuficienta, problema ramane nerezolvata. Ponta trebuie sa numeasca o persoana credibila care de indata sa restabileasca situatia si sa trimita o scrisoare la ICCJ, pana la termenul viitor, prin care sa reprezinte interesele statului si sa reia prejudiciul adus Inspectoratului in actiunea Trofeului calitatii. Asa cum in 2009 acest inspectorat s-a constituit parte civila cu anumita suma de bani", a precizat Monica Macovei, potrivit MEDIAFAX.

Macovei: Ponta porneste la drum cu minciuni

Ea a spus ca schema cu premeditare a lui Ponta este ca acesta, in prima sedinta de Guvern, si-a subordonat Inspectoratul de Stat in Constructii, care este parte pagubita in procesul cu Adrian Nastase, apoi in cateva zile Ponta a schimbat directorul de la ISC, iar a doua zi directorul a spus ca nu mai are prejudiciu in procesul cu Nastase.

"Ca a fost Nastase sau altcineva, care a pus la cale aceasta schema, este irelevant. Problema este raspunderea politica pentru ca Ponta a luat toate aceste hotarari", a precizat Monica Macovei, care a mentionat ca ea va cere in fiecare zi demisia lui Ponta.

In opinia ei, actiunile lui Ponta "duc la o evaluare negativa in raportul MCV din vara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.