Hotararea Tribunalului Alba nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

Magistratii Tribunalului Alba au decis, marti, achitarea primarului municipiului Arad, Gheorghe Falca, acuzat de infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave, decizia fiind pronuntata in sedinta publica.

Tribunalul Alba a decis, totodata, achitarea celorlalte trei persoane judecate in acest dosar, fiind vorba despre Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiasi firme, si Florica Mioara Popa, sef Serviciu administrare patrimoniu in cadrul Primariei Arad.

Gheorghita Mateut, avocatul principal al lui Falca, a cerut achitarea, spunand ca cele doua fapte de care este acuzat Gheorghe Falca, respectiv luare de mita si abuz in serviciu, nu au existat si nu exista nicio dovada ca edilul a comis aceste fapte, scrie MEDIAFAX.

Gheorghe Falca: Am fost contactat de lideri ai PNL

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

Alaturi de Gheorghe Falca au mai fost trimisi in judecata Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiasi firme, si Florica Mioara Popa, sef Serviciu administrare patrimoniu in cadrul Primariei Arad.

Procesul in care primarul Aradului, Gheorghe Falca, a fost judecat pentru fapte de coruptie a fost stramutat, de aproximativ un an, de la Arad la Alba, in urma unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.