Politica 20 Mai 2012 12:52
UDMR Harghita le-a propus celorlalte doua partide maghiare un cod de conduita in alegeri si formarea unei alianta judetene intre Uniune, Partidul Civic Maghiar (PCM) si Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Borboly a precizat ca noua lege pentru alegerile parlamentare nu favorizeaza si nu ajuta maghiarii si a reiterat necesitatea cooperarii pentru ca reprezentantii comunitatii maghiare sa reuseasca sa obtina circa 10% in Parlament.

"Ar trebui sa participam la alegerile locale astfel incat la data de 11 iunie sa ne putem strange mainile unul celuilalt si sa ne putem pregati pentru alegerile generale, pentru ca eu asa preconizez, ca populatia Romaniei va participa la alegerile generale in procentaj de aproximativ 40 la suta si daca noi vom merge in proportie de 60-65 la suta la vot, impreuna si cu populatia maghiara in spate, atunci putem sa avem o pondere de 9-10 la suta in Parlamentul Romaniei. Astfel, putem sa fim in acea situatie incat fara noi sa nu se realizeze o majoritate in Parlamentul Romaniei", a mai afirmat Borboly Csaba, potrivit romanialibera.ro.

In luna aprilie, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca exista riscul ca Uniunea sa nu mai intre in Parlament dupa alegerile parlamentare, insa nu s-a pus problema incheierii unei colaborari cu celelalte doua partide maghiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.