Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca pragul electoral va fi scos din Legea alegerilor parlamentare, printr-un amendament depus la Camera Deputatilor, care este si forul decizional.

Ponta a spus ca, martea viitoare, Comisia juridica din Camera Deputatilor va finaliza raportul la Legea alegerilor parlamentare, in raport urmand a se introduce un amendament prin care pragul electoral va fi eliminat.

Presedintele PSD a admis ca criticile privind mentinerea pragului electoral au fost intemeiate si a precizat ca nu poate fi privat candidatul care obtine majoritatea intr-un colegiu de accederea in Parlament, potrivit MEDIAFAX.

Prima lege a noii puteri: Vot uninominal pur pentru alegerea parlamentarilor

El a spus ca USL va sustine, totodata, si amendamentele facute de grupul minoritatilor nationale, privind alegerea celor 18 reprezentanti in Parlament ai minoritatilor.

Ponta si-a exprimat speranta ca saptamana viitoare Legea alegerilor parlamentare sa fie adoptata de Camera si sa mearga spre promulgare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.