Politica 14 Mai 2012 11:36
Procurorii anticoruptie au cerut, luni, instantei supreme rearestarea lui Catalin Voicu, intrucat senatorul nu s-a prezentat la ultimul termen de judecata, obligatie dispusa la eliberarea sa in iulie 2011.

[UPDATE] Procurorul DNA a cerut luni, la instanta suprema, pedepse cu executare pentru toti inculpatii din dosarul lui Catalin Voicu, in cazul senatorului si a lui Florin Costiniu solicitand cate noua si, respectiv, sase ani de inchisoare, iar pentru Locic si Casuneanu, cate cinci ani de inchisoare, scrie gandul.info.

Instanta suprema a reluat, luni, dezbaterile in procesul in care senatorul Catalin Voicu este acuzat, alaturi de Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic, de fapte de coruptie.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prezent la termenul de luni a cerut instantei revocarea controlului judiciar in cazul senatorului Voicu si rearestarea acestuia pentru 30 de zile.

Motivul invocat de procuror este acela ca Voicu ar fi lipsit nejustificat de la termenul de judecata din 20 aprilie, data la care avocatii senatorului anuntau ca acestuia i s-a facut rau, din cauza bolii sale de inima. Procurorul a aratat in fata instantei ca ulterior, in data de 27 aprilie, senatorul Voicu a fost vazut in Parlament, la motiunea de cenzura care era dezbatuta la acea data, potrivit MEDIAFAX.

Avocatii senatorului au adus la termenul de luni documente medicale justificative potrivit carora clientul lor sufera de hipertensiune din care rezulta ca in 20 si 27 aprilie acesta a avut variatii ale ritmului cardiac. Acestia au cerut instantei respingerea solicitarii DNA de rearestare a lui Voicu.

Instanta suprema a ramas in pronuntare pe acest aspect, urmand sa decida daca dispune sau nu rearestarea senatorului Catalin Voicu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.