Politica 13 Mai 2012 12:59
Guvernul va propune pentru anul viitor un proiect de buget incluzand cote diferentiate de impozitare pentru veniturile persoanelor fizice, de 8%, 12% si 16%, sistem care ar urma sa fie introdus de la 1 ianuarie 2013 daca USL va castiga alegerile din toamna, potrivit premierului Victor Ponta.

"Viziunea fiscal-bugetara si economica a USL va fi inclusa in proiectul de buget pe care il prezentam Parlamentului in septembrie sau cel mai tarziu in octombrie, pentru a intra in vigoare de la 1 ianuarie 2013. Acolo vom implementa cele mai importante masuri ale viziunii noastre, referitoare la cele trei cote diferentiate, de 8%, 12% si 16%, referitoare la TVA-ul diferentiata pentru produsele agricole si la intentia noastra extrem de serioasa de a reduce contributiile de asigurari sociale. Acum am preluat un buget din mers, iar delegatia FMI era la Bucuresti si nu ne-am dorit sa plece fara o scrisoare de intentie", a spus Ponta, scrie Wall-Street.ro.

Surse din PSD au declarat, in urma cu un an, ca programul economic al USL prevede trei trepte de impozitare a veniturilor, una de 16%, generala, si doua de 8%, respectiv 12%, pentru veniturile mici si foarte mici.

Citeste intregul articol despre cotele diferentiate de impozitare pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.