Politica 8 Mai 2012 11:00
Premierul Victor Ponta a cerut noii conduceri a Ministerului Administratiei si Internelor sa nu raspunda comenzilor de partid, sa nu permita implicarea Politiei in campania electorala si sa combata crima organizata, aratand ca exista "un pericol real" ca structuri mafiote sa conduca zone din tara.

Seful Guvernului a aratat ca structurile mafiote pot fi combatute inclusiv prin eliminarea din sistem a angajatilor "prea apropiati sau prea dependenti" de acestea.

El a transmis reprezentantilor MAI ca nu mai este "atat de tanar" pe cat pare si ca cei doi noi ministri, cu mare experienta in domeniu, au fost desemnati chiar de el si mai putin de partidele din care fac parte.

"Imi doresc un minister mult mai putin politizat decat a fost in perioada anterioara. Ministerul Administratiei si Internelor nu este un minister de partid si cer celor doi ministri sa va asigure ca numirile, promovarile, schimbarile in functie si deciziile importante nu se iau la sedii de partid. Sa va ganditi mai putin la liderii politici nationali sau locali si mai mult la ce aveti de facut in meserie", a spus Ponta reprezentantilor MAI.

Premierul a afirmat totodata ca doreste ca alegerile sa fie organizate in mod corect si ca nu va accepta situatii de genul celor care ar fi fost inregistrate in judetul Neamt, in care politistii pazesc autocare ale partidelor aflate in campanie electorala, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut ca nu va accepta derogari de la aceste solicitari nici in favoarea partidelor aflate in prezent la guvernare.

Seful Guvernului a asigurat totodata ca, impreuna cu Ministerul Finantelor, va cauta solutii de rezolvare in acest an a problemelor financiare din sistem.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.