Presedintele Traian Basescu a declarat ca este dispus in continuare sa renunte la restul de mandat in schimbul aplicarii rezultatelor referendumului privind introducerea votului uninominal pur si reducerea numarului de parlamentari la 300.
Plecand de la un hipermarket, Basescu a fost surprins de o echipa Realitatea TV. El a fost intrebat daca mai e dispus sa renunte "la un an de mandat" in schimbul referendumului. "La doi (ani. n.r.), am dat scris ca daca se aplica referendumul renunt la doi ani de mandat", a spus presedintele.

La finalul lunii martie, Traian Basescu a declarat ca “este dispus la ajustarea mandatului prin vointa proprie” daca se modifica Constitutia. Aceasta idee a fost reconfirmata dupa cateva zile, cand seful statului a cerut liderilor USL ca opozitia sa revizuiasca Constitutia in schimbul demisiei sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.