Presedintele Traian Basescu i-a spus, miercuri, presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, ca mandatul sau de sef al statului poate fi mai scurt, pentru ca in Romania "presedintele poate fi suspendat".

Presedintele Consiliului European se afla, miercuri, intr-o vizita oficiala la Bucuresti, care marcheaza implinirea a 7 ani de la semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE, informeaza MEDIAFAX.

La inceputul intrevederii, presedintele Basescu a remarcat ca Van Rompuy se afla in a treia vizita la Bucuresti si l-a felicitat pentru obtinerea celui de-al doilea mandat de presedinte al Consiliului European.

"Da, este al doilea mandat, dar mandatul meu este mai scurt decat al dumneavoastra", a spus Van Rompuy, insa seful statului a replicat: "Nu poti sa stii. In Romania, presedintele poate fi suspendat, ceea ce nu e cazul pentru presedintele Consiliului European".

Ulterior, Traian Basescu i-a mai spus oficialului european ca el este un sustinator al scurtarii mandatului sefului statului roman, pentru ca acesta sa coincida cu mandatul de 4 ani al Legislativului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.