Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat ca Uniunea doreste ca, in urmatorii 20 de ani, limba maghiara sa devina limba oficiala la nivel regional, insa pentru atingerea acestui obiectiv fiind nevoie de modificarea Constitutiei si de sustinerea politicienilor romani.

Reprezentantul UDMR a afirmat ca maghiara ar putea deveni limba oficiala in zone in care populatia maghiara traieste “in bloc”, in secuime, in regiuni din Bihor, Satu Mare sau Salaj, potrivit gandul.info.

“Daca tinem cont de faptul ca in 22 de ani am ajuns de la zero la 64 de drepturi lingvistice, atunci in urmatorii 20 de ani vom ajunge ca limba maghiara sa devina limba oficiala la nivel regional. Acest lucru il vom atinge prin politica pasilor marunti, fiecare drept lingvistic fiind in directia oficializarii limbii maghiare la nivel regional”, sustine Kovacs Peter.

Citeste si Autonomia Tinutului Secuiesc nu va fi obtinuta fara consultari intre Ungaria si Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.