PSD nu va sustine cele 400 de amendamente PRM la bugetul de stat. Va renunta si la cea mai mare parte dintre amendamnetele sale. Dar va vota pentru respingerea bugetului daca nu ii vor fi acceptate citeva propuneri.

PSD va vota impotriva amendamentelor PRM la buget. Liderii PSD au hotarit ieri in sedinta Biroului Permanent sa nu sustina cele 400 de amendamente depuse de PRM, deoarece cele mai multe dintre ele "sint aberante" si s-ar crea impresia ca se face opozitie doar cu scopul tergiversarii bugetului. Asta nu inseamna ca PSD va sustine proiectul de buget inaintat de guvern. Strategia PSD este sa isi concentreze critica pe citeva puncte pe care le considera sensibile. La dezbaterile care vor incepe azi in plenul Parlamentului, singurii care au fost desemnati ca vorbitori sint Mihai Tanasescu si Viorel Stefan pe chestiuni generale privind bugetul, si Marian Sirbu pentru sustinerea amendamentelor PSD privind intarirea masurilor de protectie sociala.

Vot in doua saptamini

Mircea Geoana va prezenta punctul de vedere politic al PSD asupra bugetului. Acesta va cere acceptarea anumitor amendamente, si, daca nu vor fi acceptate, atunci se va vota contra. Una dintre obiectiile formulate atit de Mircea Geoana, cit si de Adrian Nastase este aceea ca pentru Educatie nu s-au alocat in realitate 5%, ci doar 3,9, diferenta constituind o promisiune ca anul viitor vor mai fi gasiti niste bani. Decizia ca PSD sa mearga pe varianta respingerii bugetului daca nu-i sint acceptate citeva amendamente a fost luata ieri in Biroul Permanent in unanimitate. Totodata, liderii PSD au decis sa nu intinda dezbaterea la buget foarte mult timp, maximumul fiind acela de doua saptamini.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.