Presedintele UDMR a declarat ca parlamentarii Uniunii vor fi prezenti in sala la dezbaterea motiunii de cenzura care va fi introdusa de opozitie, dar nu vor vota.

Kelemen a spus, sambata, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca nu are emotii cum vor vota senatorii si deputatii UDMR la motiunea de cenzura, ci are emotii "cum vor vota altii".

"Nu stiu cand se va depune motiunea de cenzura, nu stiu ce va contine. Daca va face referire si la UMF Targu Mures sigur ca deputatii si senatorii UDMR vor fi in sala si nu vor vota, daca nu va face referire la UMF tot vor fi sala si nu vor vota. Nu am emotii cum vor vota colegii nostri, am emotii cum vor vota altii. Noi am facut un obicei cand au fost depuse motiuni impotriva guvernului din care noi am facut parte, am luat o decizie potrivit careia vom fi in sala si asiguram cvorumul, vom participa la dezbateri si vom spune ce avem de spus, dar nu vom iesi la vot. Nu noi trebuie sa asiguram majoritatea si sa demonstram ca vrem sa schimbam Guvernul, ci colegii care initiaza motiunea de cenzura", a spus liderul UDMR, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, situatia privind motiunea de cenzura pe tema infiintarii unei facultati maghiare la UMF Targu Mures este "absurda", cand opozitia cere demiterea Guvernului "pentru aplicarea legii".

"O asemenea initiativa este vecina cu absurditatea", a conchis Kelemen Hunor.

Comitetul Executiv National al PSD a votat, in urma cu o saptamana, propunerea privind depunerea motiunii de cenzura pe 17 aprilie, declara presedintele PSD, Victor Ponta, care preciza, raspunzand unei intrebari, ca sunt si parlamentari PDL care au semnat documentul opozitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.