Presedintele Comisiei de Cod electoral, Sulfina Barbu, a declarat ca vine din partea PDL cu principiile care sa stea la baza legii electorale, mentionand ca aceste principii se refera la reducerea numarului de parlamentari, votul uninominal si mentinerea pragului electoral de 5%.

Sulfina Barbu a precizat, inaintea sedintei de miercuri a comisiei, ca fiecare grup parlamentar va prezenta principiile pe care le sustine pentru Legea electorala si opiniile pentru legile electorale care sunt deja depuse in Parlament.

"Sper ca astazi, dupa aceasta sedinta, sa stim exact pe ce mergem, ca intr-o saptamana sa putem veni cu propuneri concrete si sa gasim un consens in Comisia electorala formata din 13 persoane, cu reprezentanti de la toate partidele parlamentare, astfel incat sa ne incadram in mandatul pe care l-am primit, ca pana la 30 aprilie sa putem intocmi un raport si inainta plenului o propunere legislativa", a explicat Sulfina Barbu, conform MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca PDL sustine ca votul uninominal sa fie cel care este dat de catre cetateni. "Foarte important este ca voturile date sa fie transformate foarte fidel si corect in mandate parlamentare", a explicat Sulfina Barbu.

Retail jobs

Ea a mai spus ca PDL propune vot uninominal intr-un tur de scrutin, dupa modelul alegerilor locale, dar ca asteapta propunerile celorlalte partide parlamentare, urmand sa prezinte concluziile dupa sedinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.