Presedintele Traian Basescu a promulgat legea care prevede ca demiterea sefului statului trebuie aprobata la referendum de majoritatea cetatenilor inscrisi in listele electorale.

Conform Administratiei prezidentiale, Traian Basescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 103/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a aprobat, in 27 martie, cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu la OUG 103/2009 privind referendumul, stabilind ca demiterea presedintelui Romaniei sa fie aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale, informeaza MEDIAFAX.

Initial, textul privind referendumul prevedea ca demiterea presedintelui Romaniei este aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul tarii, ale cetatenilor care au participat la referendum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.