Presedintele Traian Basescu i-a avertizat pe liderii PDL, luni noaptea, in intalnirea din Modrogan, ca, daca partidul nu obtine la alegerile parlamentare din toamna cel putin jumatate plus unu din scorul USL, va trece in opozitie.

Conform surselor citate de MEDIAFAX, intalnirea de luni noaptea dintre Traian Basescu si liderii PDL a avut drept scop stabilirea obiectivului PDL pentru alegerile parlamentare din noiembrie.

Seful statului le-a spus acestora ca va aplica ad literam prevederile constitutionale privind formarea Guvernului, respectiv ca la consultarile pe aceasta tema trebuie invitate partidele din Parlament, nu aliantele.

Basescu a aratat ca, prin urmare, va avea in vedere care partid obtine cele mai multe voturi.

In aceste conditii, a avertizat Traian Basescu ca daca PDL vrea sa ramana la guvernare si dupa alegerile parlamentare din acest an, trebuie sa obtina mai mult de jumatate din scorul USL. "Daca nu, treceti in opozitie", i-ar fi avertizat Traian Basescu pe democrat-liberali, conform acelorasi surse.

In ceea ce priveste decizia de luni a BPN al PDL privind excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, fost consilier prezidential, presedintele Basescu nu a comentat-o direct, dar i-a intrebat pe liderii democrat-liberali: "Ii dati pe toti afara?", fara a primi niciun raspuns, au relatat sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.