Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Cezar Preda, a declarat ca actuala lege electorala este "criminala pentru Romania", el aratand ca lumea interlopa a intrat in politica.

Deputatul PDL a spus ca la nivelul comisiei a fost facuta o analiza a penetrarii lumii interlope in spatiul politic romanesc. "Am vrut sa avem o analiza foarte clara a penetrarii lumii interlope in spatiul politic romanesc si evolutia sa de la aceea de a se folosi de oamenii politici si pana isi atinge scopul. Au depasit aceasta situatie in 2004, au inceput sa intre ca si consilieri locali, judeteni, iar in 2008 au depasit si aceasta bariera si au intrat direct in viata politica spunand «Ce nevoie mai am eu de politician cand pot sa intru cu bani sa fac eu politica?» si am ajuns la aceasta nenorocire", a afirmat Preda pentru MEDIAFAX.

In opinia sa, pericolul din toamna aceasta este ca "pe sistemul acesta labil de vot" vor intra in Parlament oameni cu bani.

"Beizadelele Romaniei nu mai primesc de la parintii lor cadouri precum Jaguar, Porsche, Bentley. Vor primi cadouri locuri de parlamentar. Asta se primeste la 23 de ani, fie ca esti fata, fie ca esti baiat - «Hai sa-ti dea tata un loc in Parlament. Ce problema e pentru mine sa bag un milion de euro sa fac fetita mea, care a terminat acum o facultate, s-o fac parlamentar sau baiatul meu sa-l fac parlamentar?». Astea vor fi multiplicate. S-au intamplat si in 2008, avem cazuri. Se vor intampla si in 2012 mai abitir, daca nu schimbam legea, daca nu facem societatea civila sa aiba un cuvant de spus", a mai declarat Cezar Preda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.