Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat ca liberalii sunt dispusi sa discute despre modificarea Constitutiei doar dupa alegerile parlamentare si sunt de acord sa faca modificari "in interesul cetateanului, nu al locatarului de la Cotroceni".

"Noi am spus-o foarte clar si cred ca domnul Boc a fost surd pe vremea cand era prim-ministru daca nu a auzit, ca noi consideram ca trebuie modificata Constitutia, dar actuala configuratie parlamentara nu permite o modificare in interesul cetateanului, ci doar in interesul domnului cetatean de la Cotroceni, care detine majoritatea voturilor in Parlament", a spus Atanasiu.

Acesta a adaugat ca nu crede ca actuala configuratie parlamentara poate modifica Constitutia intr-un sens pozitiv, conform MEDIAFAX.

El a afirmat ca USL si-a exprimat pozitia potrivit careia doreste modificarea Constitutiei dupa alegerile parlamentare, cand se va constitui o majoritate parlamentara care sa aiba sprijin larg.

"Suntem de acord sa discutam despre modificarea Constitutiei dupa alegerile parlamentare si nu cu actuala majoritate, suntem de acord sa facem modificari in interesul cetateanului si nu al locatarului de la Cotroceni si suntem total impotriva a suprapune orice tip de alegeri cu orice tip de referendum", a afirmat Teodor Atanasiu.

Potrivit acestuia, ideea vehiculata de unii lideri PDL potrivit careia modificarile Constitutiei sa fie facute odata cu alegerile locale printr-un referendum este "o noua incercare de a-si bate joc de poporul roman".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.