Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca formatiunea sa va contesta in contencios administrativ, dar si prin plangeri penale, o eventuala alocare de bani de la Guvern pentru alesii locali ai PDL si UNPR.

"Daca premierul Ungureanu va rezista acestor presiuni absolut mafiote de devalizare a banului public, e un lucru imbucurator. Daca nu, vom depune plangeri penale impotriva tuturor celor care au semnat o asemenea hotarare. Bani nu exista in Fondul de rezerva, am verificat, este absolut necesara luarea acestor bani din alte capitole bugetare, de la investitii, de la Sanatate, de la Educatie", a spus Ponta, la inceputul sedintei Biroului Permanent National al PSD.

El a adaugat ca, din informatiile primite de la organizatiile din teritoriu, solicitarile PDL si UNPR catre Guvern sunt foarte clare: 4,6 miliarde de lei vechi pentru fiecare primar al acestor formatiuni sau cei din opozitie care ar accepta sa treaca la UNPR, respectiv 25 miliarde de lei pentru fiecare presedinte de consiliu judetean al PDL, informeaza MEDIAFAX.

Ponta a sustinut ca in "acest urias proces de mita electorala pe bani publici" au fost implicati si prefectii.

"Prefectii din fiecare judet au luat numarul de localitati PDL si eventual cei care ar fi dispusi sa treaca la UNPR, au trimis la Bucuresti, la SGG, s-au centralizat toate datele pentru ca aproape un miliard de euro sa fie impartit ca mita electorala candidatilor si alesilor locali ai PDL si UNPR", a declarat liderul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.