Politistii s-au dus, marti, la Hotelul Bucuresti Radisson Blu unde este cazat deputatul Virgil Pop, condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, oamenii legii punand in aplicare mandatul de executare emis de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Deputatul Virgil Pop, fost consilier judetean de Cluj, este primul parlamentar condamnat la inchisoare cu executare in timp ce isi exercita functia publica.

Deputatul PNL Virgil Pop a declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX ca sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) de condamnare a sa la cinci ani de inchisoare cu executare este "dura si nedreapta" si ca se va intoarce marti acasa si va astepta Politia. "Sentinta ICCJ o consider dura, nelegala si nedreapta. Eu sunt la Bucuresti, am asistat la sedinta instantei, iar marti ma intorc acasa, la Turda, si astept Politia. Nu cunosc procedura in cazul arestarii mele. Voi vedea", a spus Pop.

Luni, completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins recursul parlamentarului, astfel ca deputatul PNL Virgil Pop, fost consilier judetean de Cluj, are de executat cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta, fals si spalare de bani in legatura directa cu fapta de coruptie.

Deputatul PNL Virgil Pop, in varsta de 43 de ani, a fost gasit vinovat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si a fost condamnat prima data, in 16 decembrie 2011, la cinci ani de inchisoare cu executarea pedepsei.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2007- februarie 2008, in calitatea pe care o avea de consilier judetean, Pop a pretins 80.000 euro, din care a primit 130.000 de lei si 30.000 de euro de la un denuntator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.