Liderul PSD Victor Ponta s-a comparat, recent, cu Tony Blair, iar liderul PDL Elena Udrea a declarat ca, la fel ca in cazul ei, Margaret Thatcher a fost atacata pentru modul in care se imbraca la inceputul carierei, Cristian Preda comentand ca modelele trebuie sa se regaseasca in optiunile politice.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat in acest weekend, ca si el, si fostul premier britanic Tony Blair au ajuns de tineri in fruntea partidelor, deoarece si laburistii britanici si socialistii romani veneau dupa mai multe runde de alegeri pierdute.

"Daca vreti, si pastrand proportiile, nu vreau sa mi-o iau in cap cum spune romanul, si Partidul Laburist britanic l-a ales pe cel mai tanar lider din istorie - Tony Blair - dupa ce a stat 18 ani in opozitie, dupa ce tot au pierdut cu alti lideri. Nu l-au ales de drag, l-au ales pentru ca s-au gandit ca asta e solutia sa castige. Eu am fost ales presedinte al PSD in 2010, mai repede decat imi imaginasem chiar eu si mai repede decat isi imaginase chiar PSD-ul. Intr-o dezvoltare normala a partidului probabil ca peste cinci sau zece ani as fi putut fi lider al partidului", a spus Ponta intr-un interviu, citat de Gandul.

La randul ei, liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, s-a comparat cu alt premier britanic, Margaret Thatcher. Elena Udrea a declarat ca a fost impresionata de cariera fostului premier britanic Margaret Thatcher, sustinand ca si aceasta la inceputul carierei a fost atacata pentru modul in care se imbraca.

"Pe la 24 de ani era o domnisoara blonda care facea o nota discordanta. Umbla in culori pastelate, in tocuri, cu poseta", a spus Udrea, care a adaugat ca lui Margaret Thatcher i s-a recomandat sa renunte la palarie si sa isi schimbe poseta daca vrea sa castige presedintia partidului, conform MEDIAFAX.

Ea a mai gasit o asemanare cu fostul premier britanic din perioada 1979 - 1990. "Cand era ministrul Educatiei i se reprosa ca tipa, iar in strada erau trei milioane de oameni cu papusi. Si eu am vazut papusi cu Elena Udrea si nu mi-a picat bine. Si mie mi s-a spus ca am o voce cu tonalitati inalte la televizor", a spus Udrea la o emisiunea la Realitatea TV. Fostul ministru al Turismului a declarat ca in perioada facultatii nu avea bani pentru genti si ca acestea "erau un adevarat lux".

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a comentat, pe blog, comparatiile facute de cei doi politicieni.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

"E bine sa ai un model in politica! Totul e ca el sa fie pus la lucru si in optiunile facute… Iata de ce, din marginala mea pozitie de intelectual intre ghilimele, intreb si eu urmatoarele: daca V. Ponta crede in sansa tinerilor de a schimba politica de la noi si de aiurea, cum e posibil sa-l sustina la Primaria Bucurestiului pe S. Oprescu, un fost pesedist, care orice numai tanara speranta nu e? Daca E. Udrea crede in virtutile egalitatii de gen, cum il poate sustine la aceeasi Primarie pe S. Prigoana, partizan al unei viziuni «macho» despre politica?", scrie Preda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.