Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, este deranjat de faptul ca “Traian Basescu functioneaza intr-un fel dupa modelul lui Carol al II-lea” in ceea ce priveste numirea premierilor.

"Ceea ce pe mine ma deranjeaza este ca Traian Basescu functioneaza intr-un fel dupa modelul lui Carol al II-lea: «Eu numesc candidat, eu numesc primul ministru». Asa facea Carol al II-lea: cand se supara, numea un prim-ministru, acela care organiza alegeri anticipate, evident ca partidul lui le castiga. Nu mai suntem in perioada aceea, ci procedura de desemnare a unui prim-ministru este o prerogativa care tine de desemnarea candidatului pana la urma intr-o formula responsabila si reprezentativa, aceea legata de partidele politice. (...) Traian Basescu face un lucru care este impotriva Constitutiei si tine de o formula mai curand de la est decat de la vestul Europei", a spus Nastase, potrivit mediafax.ro.

Basescu i-a propus lui Ponta sa fie premier

In opinia fostului premier, presedintele a incercat sa arunce in piata “o poveste (…) pentru o discutie complet in afara chestiunilor grave si serioase cu care se confrunta Romania si Europa”.

Citeste si Ponta: Nu voi fi premierul lui Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.