Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca nu ia in serios propunerea lui Traian Basescu privindu-l pe Ponta, apreciind ca gestul acestuia reprezinta "o diversiune, o cacealma", cautand "sa mai deruteze si sa mai creeze teme false pentru ziaristi si pentru opinia publica".

"Nu il iau in serios", a spus Iliescu. La observatia jurnalistilor ca Traian Basescu este totusi seful statului, el a raspuns: "Pacat, dar nu-si onoreaza acest statut".

"Ce concordanta gasiti intre declaratia de aseara si tot ceea ce a spus cu cateva zile inainte si chiar cu cateva saptamani inainte despre USL, despre Victor Ponta? Adica, daca USL ar castiga cu majoritate, el nu ar apela la un premier din partea USL, ne trimite la Constitutie, ca acolo e vorba de partide, nu de aliante. Si acuma vine tam-nesam ca el i-a propus lui Ponta sa fie premier. Cine poate sa il ia in serios?", a comentat Iliescu, potrivit MEDIAFAX.

Ponta: Nu voi fi premierul lui Basescu

Intrebat ce l-ar fi sfatuit pe Ponta daca propunerea ar fi fost serioasa, Iliescu a spus: "Dar credeti ca trebuie sa il sfatuiesc eu? E vreun partid serios care sa accepte asa ceva? Neavand majoritate parlamentara sa-si asume responsabilitatea guvernarii? Cine face asa ceva? Eu cred in solicitarea si propunerea serioasa a USL privind anticipatele, ca intr-adevar orice prelungire a acestei guvernari este pentru tara... se vede, nu? Deci, ar fi motivate alegeri anticipate. Dar sa vii cu asemenea artificii...".

Presedintele de onoare al PSD a mai spus ca nu a fost informat de Victor Ponta la momentul respectiv despre aceasta propunere. "Nu, pentru ca nu ar fi avut despre ce sa ma informeze. Cum o sa ia in serios asa ceva? Ati vazut si in relatarea de aseara, e clar ca face jocuri de picioare domnul Basescu", a sustinut Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.